Energetische massage

Wat?

Energetische massageTijdens een energetische massage wordt gebruik gemaakt van de elektromagnetische energie die rondom en doorheen iedereen stroomt. Op verschillende plaatsen in de wereld krijgt deze energie een andere naam, zoals bv “prana” in India of “chi” in China.

Omdat dit voor velen heel abstract en theoretisch overkomt, kan je even de volgende oefening proberen te doen. Concentreer je op je handen of een ander deel van je lichaam. Na een tijdje stroomt de energie deze richting uit en kan je extra warmte of zelfs een tinteling beginnen voelen. Dit is wat intentie en gerichte aandacht teweeg kan brengen. "Where your mind goes, energy flows" is een welbekende spreuk die goed samenvat wat gebeurt. Dit is de energie waarmee gewerkt wordt tijdens een massage.

Waarom?

Een energetische massage brengt diepe ontspanning, rust en zelfs heling. Het emotioneel, geestelijk en lichamelijk evenwicht wordt hersteld.

De massage gebeurt voor een groot deel intuïtief en kan heel diep doorwerken, tot in het onderbewustzijn. Er wordt met intentie gewerkt op energiebanen en –punten waardoor mogelijks gestagneerde en geblokkeerde energie weer in beweging gezet wordt. Op deze manier kunnen bepaalde emoties, blokkades en trauma’s vrijgemaakt, verwerkt en losgelaten worden. Een diepe transformatie op persoonlijk vlak kan zo plaats vinden.

Lees verder hoe een behandeling verloopt en wat de tarieven voor een massage zijn.

Effecten

De energetische massage geeft een aangenaam en rustgevend gevoel, maar bij het losmaken van geblokkeerde energie kunnen er episodes van vrijkomende emoties (verdriet, kwaadheid, ...) voorkomen. De massage brengt je weg uit jouw denken/hoofd en brengt je aandacht en gevoel naar je lichaam zelf, het hier en nu.

Na de massage kan je dagen tot zelfs weken nadien nog effecten ondervinden. Je kan als mens een boost van vernieuwde, creatieve levensenergie ervaren en voelt jezelf bewust als één geheel van lichaam, geest en ziel. Je leert jezelf liever zien, meer aanvaarden en beter kennen.

 

Kom meer te weten over tantra massage als vorm van energetische behandeling.
Lees ook de getuigenissen om jezelf een beter beeld te kunnen vormen over hoe dit type massage ervaren wordt.