Over mezelf

Tantra massage therapeut Tallinn

Na ervaring te hebben opgedaan met ontspanningsmassage, sportmassage, humane shiatsu en shiatsu voor paarden bleef ik ergens nog wat op mijn honger zitten en heb ik in juni 2018 beslist nog een extra opleiding energetisch masseren te volgen.

Tijdens deze opleiding tot energetisch massage therapeut in Estland heb ik ontdekt wat werken met energie écht inhoudt, zowel in een gevende als ontvangende rol. Dit heeft een zodanige indruk nagelaten dat ik beslist heb om zoveel mogelijk mensen het voelen van energie ook te laten ervaren.

Aangezien het merendeel van de bevolking niet weet dat dergelijke sensaties door het lichaam kunnen ervaren worden, weten ze ook niet wat ze missen. Daarnaast is de drempel om te kiezen voor een energetische massage misschien wat hoog, dus waarom niet vertrekken vanuit een gewone ontspanningsmassage?

Het voelen van de energie(stroom), bio-elektriciteit, is echter niet altijd voor de hand liggend. Als gever van de massage is rust en concentratie nodig, als ontvanger vertrouwen en overgave. Andere factoren zijn bijvoorbeeld voeding en rookgedrag.
Elke energetische massage is anders en niet voorspelbaar. Een “go with the flow” ingesteldheid is hier zeker op zijn plaats. De effecten die mogelijks ervaren worden, kunnen zeer helend zijn. Vandaar is een energetische massage een vorm van massage therapie en gaat in dat opzicht een stapje verder dan een ontspanningsmassage.

Sta jij dus open voor nieuwe ervaringen, wie weet voel je dan tijdens jouw ontspannende massage wel dat vleugje extra...

Benieuwd welke 2 video’s concreet de trigger waren om mijn opleiding te starten, lees dan verder op mijn website over energetische massage.

Aangezien ik vind dat het lichaam af en toe ook wel eens extra mag verwend worden, heb ik beslist om peelings/scrubs en lichaamspakkings aan te bieden. Via de verwenmassage kan zelfs alles gecombineerd worden!